joomla background image module
A- A A+

 

Laman Web Elektronik Kerajaan Sabah ialah sebuah destinasi sehenti bagi memperoleh perkhidmatan kerajaan dalam talian dan maklumat. Laman Web EG Sabah membolehkan perkhidmatan awam mudah diakses pada bila-bila masa, di mana saja dan apa-apa cara. Ia bertujuan untuk mencapai pembaharuan pentadbiran dan membawa negeri lebih rapat pada warganegaranya. Inisiatif ini menyumbang masyarakat yang kaya dengan maklumat dan pengetahuan ekonomi.
Sesiapa pun boleh akses Laman Web EG Sabah. Bagaimanapun, hanya kakitangan awam negeri Sabah yang mempunyai akaun pengguna kerajaan dibenarkan memasuki perkhidmatan aplikasi intranet dalam talian yang diberikan di dalam Laman Web EG.
Anda boleh menghantar soalan-soalan anda secara langsung kepada kementerian masing-masing, jabatan-jabatan dan agensi-agensi sama ada dengan telefon, faks atau e-mel. Butir-butir hubungan Kementerian, Jabatan dan Agensi disenaraikan di bawah direktori dalam Laman Web EG Sabah.
Anda boleh mendapatkan perkhidmatan atau maklumat Kementerian, Jabatan dan Agensi kerajaan masing-masing di bawah directories dalam Laman Web EG Sabah.
Laman Web EG Sabah menyediakan anda dengan borang-borang kerajaan dalam talian dalam bentuk PDF, yang anda boleh lihat, muat turun atau cetak. Hanya borang kerajaan terhad yang boleh didapati daripada laman web ini. Ini akan beransur-ansur meningkat dan selanjutnya anda boleh didapati dalam borang-borang jabatan dalam talian mereka.
Laman Web EG Sabah mempunyai satu senarai cuti am untuk Sabah di bawah kalendar. Kalender juga mempunyai satu penyenaraian acara-acara yang dikumpul daripada pelbagai kementerian, jabatan dan agensi.
Ya. Anda adalah diperlukan untuk menyiapkan borang permohonan pekerjaan dalam talian yang disediakan dalam laman web ini dan mengemukakannya dengan menekan butang Hantar.
Peluang-peluang kerja semasa kerajaan negeri sabah boleh didapati di bawah Perkerjaan dalam Talian. Anda boleh melihat jawatan-jawatan kerja yang kini terbuka, kelayakan pemohon, huraian-huraian kerja dan julat gaji untuk setiap pekerjaaan.
Anda boleh mengemukakan aduan anda dengan menggunakan borang Pengaduan Awam dalam talian dengan memberi maklumat anda yang lengkap dan tepat.
Jika anda tidak dapat mencari maklumat atau perkhidmatan yang anda perlu, sila hubungi IT Advancement Unit Negeri Sabah, Kementerian Pembangunan Sumber dan IT atau e-mel kepada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Kami selalu mencari cara-cara untuk meningkatkan Laman Web EG Sabah dan menyambut maklum balas anda. Sebagai borang maklum balas anda sila isi dan hantar komen-komen dan cadangan-cadangan anda.
Sunday, 29 January 2023
Sunday, 09 Bahman 1401
Sunday, 07 Rajab 1444
January 2023
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

331376
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
3
19
3
331197
1783
1448
331376

Your IP 44.192.38.49
29-Jan-2023 02:58

 

Notis Penafian : Pejabat Daerah Kecil Paitan tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian atau kerosakan yang dialami disebabkan penggunaan sebarang maklumat yang terdapat di dalam web ini.

Paparan Terbaik : Portal ini paling sesuai dipaparkan melalui pelayar Mozila Firefox dan Google Chrome; Resolusi paparan 1024 x 768 pixels


 

PEJABAT DAERAH KECIL PAITAN, BELURAN, SABAH

Notis Hakcipta   |   Dasar Privasi    |  Dasar Keselamatan  |   Peta Laman

Hakcipta © 2015 by Pejabat Daerah Kecil Paitan, Sabah, Malaysia