css templates

SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB
MAJLIS DAERAH SEMPORNA

Mobirise


NOTIS PENUTUPAN SEMENTARA WAKTU OPERASI PERNIAGAAN PASAR MALAM -
 Lebih lanjut...

KENYATAAN MEDIA YB MENTERI KERAJAAN TEMPATAN DAN PERUMAHAN DAN MENTERI KEWANGAN II NEGERI SABAH, 7 APRIL 2021 - Lebih lanjut..

SOP PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN PEMULIHAN (PKPP) BAGI SELURUH NEGERI SABAH DIKEMASKINI PADA 30 MAC 2021- Lebih lanjut...

HEBAHAN TALIAN FAX & TALIAN TELEFON MAJLIS DAERAH SEMPORNA TIDAK DAPAT DIHUBUNGI - Dimaklumkan bahawa talian fax 089-785484 dan talian telefon 089-785350 tidak dapat dihubungi buat masa ini atas sebab penyelenggaraan pejabat Majlis Daerah Semporna sedang dilaksanakan. Kebolehfungsian talian ini akan dimaklumkan kelak.

Tiada acara semasa.

Mesyuarat Penuh Ahli-Ahli Majlis Daerah Semporna pada 15 Mac 2021.
Mesyuarat Kewangan15 Mac 2021.
Mesyuarat Teknikal PPR Bubul Ria 16 Mac 2021.
Mesyuarat Perancang Bandar & Pelan Bangunan 17 Mac 2021.
Vaksinasi Kakitangan Majlis Daerah Semporna 18 mac 2021.

Sites made with Mobirise are 100% mobile-friendly according the latest Google Test and Google loves those websites (officially)!

Mobirise themes are based on Bootstrap 3 and Bootstrap 4 - most powerful mobile first framework. Now, even if you're not code-savvy, you can be a part of an exciting growing bootstrap community.

Choose from the large selection of latest pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, content slider, responsive image gallery with lightbox, parallax scrolling, video backgrounds, hamburger menu, sticky header and more.

Sabah Maju Jaya yang merupakan slogan Jata Negeri sejak sekian lama telah diangkat sebagai nama Pelan Pembangunan 2021-2025. LEBIH LANJUT...

YAB. DATUK SERI PANGLIMA HAJI HAJIJI HAJI MOHD. NOOR
KETUA MENTERI NEGERI SABAH

Mobirise

SEMPORNA

Sebuah pekan kecil di Pantai Timur Sabah yang namanya berasal dari perkataan 'Simporna' (bermaksud lokasi untuk berehat atau tempat yang tenang). Gelaran tersebut telah diberikan oleh seorang Gabenor Inggeris; W.M Crocker dan beberapa orang rakannya ketika penemuan daerah ini sekitar tahun 1887. Sebelum itu, daerah ini dikenali oleh penduduk tempatan sebagai 'Tong Talun'; iaitu perkataan dari bahasa bajau yang bermaksud 'Hujung Hutan'.

TENTANG MAJLIS

Majlis Daerah Semporna

Majlis Daerah Semporna telah ditubuhkan pada tahun 1961 mengikut seksyen 3 Ordinan Kerajaan Tempatan 1961 dengan merangkumi Keluasan kawasan perkadaran 683 ekar dan merupakan organisasi yang diletakkan di bawah Kementerian Kerajaan Tempatan dan Perumahan (KKT&P) Negeri Sabah.

Majlis Daerah Semporna nama bagi sebuah Kerajaan Tempatan atau Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) yang mentadbir kawasan perkadaran daerah Semporna dan terdiri daripada seorang Pengerusi serta 18 orang Ahli Majlis yang dilantik oleh Kementerian Kerajaan Tempatan dan Perumahan Negeri Sabah melalui Local Gvernment Ordinance 1961 (No. 11 of 1961) Semporna District Council Instrument 1961 (G.N.S 170 of 1961).

Urusetia Majlis Daerah Semporna diketuai oleh Pegawai Eksekutif dan dibantu oleh Penolong Pegawai Eksekutif, Penolong Jurutera, Penolong Pegawai Penguatkuasa, Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran dan Penolong Akauntan serta beberapa pegawai sokongan.  mempunyai 5 Bahagian iaitu Pentadbiran dan Pengurusan, Pembangunan, Kesihatan, Penguatkuasaan serta Kewangan. 

Senarai Pengerusi

Senarai Pegawai Eksekutif

Senarai Ahli-Ahli Majlis

Senarai Undang-Undang Kecil

MyGovernment

Borang Tahap Kepuasan Pelanggan

Maklum balas anda tentang perkhidmatan kaunter pembayaran dan kaunter pertanyaan. Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melengkapkan borang ini.

Borang Aduan Integriti

Sistem Aduan Unit Integriti Negeri Sabah.

Mobirise


Majlis Daerah Semporna
Biller Code : 2683
Ref-1: No. Akaun Cukai / No. Lesen
Ref-2: No. Telefon / No. Telefon Bimbit

JomPay online melalui perbankan internet dan telefon mudah alih dengan akaun semasa, simpanan atau kad kredit.

Alamat :
Majlis Daerah Semporna,
Peti Surat 134,
91308 Semporna,
SABAH. 

Hubungi Kami : 
E-mel: md.sprn@sabah.gov.my   Telefon: 089-785350 
Fax: 089-785484

Penafian :
Majlis Daerah Semporna tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Dasar Privasi
Dasar Keselamatan
Peta Laman
Soalan Lazim