Logo

Logo LBK yang direka cipta ini mempunyai maksudnya yang tersendiri iaitu:

 

SIMBOL

MAKSUD

Bentuk Bulatan & Nama Jabatan

Penyatuan yang erat sesama kakitangan dalam memberi kerjasama yang padu kepada Lembaga Bandaran Kudat bagi meningkatkan nama baik Daerah Kudat selaras dengan Misi dan Visinya.

Gunung Kinabalu

Teras kekuatan dan kemegahan seluruh warga Sabah dan tidak terkecuali juga daerah Kudat sebahagian daripada tema industri pelancongan.

Pokok Kelapa Bercabang Tiga

Kelapa adalah sumber yang banyak dan utama dalam sektor pertanian Kudat. Pokok Kelapa tiga cabang menggambarkan keunikan spesisnya.

Laut

Kawasan laut adalah potensi yang tinggi khususnya sumber perikanan malah menjadi sumber pekerjaan penduduk tempatan amnya.

Pemilihan Warna Hijau

Daya tarikan alam semulajadi yang menjadi inspirasi kepada pencinta alam untuk meningkatkan pemuliharaan dan pengindahan secara berkekalan (sustainability).

 

Polisi LBK

Dasar Privasi

Dasar Keselamatan

Peta Laman

Khidmat Pelanggan

Soalan Lazim

 

 

Notis Penafian : Lembaga Bandaran Kudat tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman sesawang ini.

 
Tarikh Akhir Dikemaskini : 18  Mei 2020

 Hubungi Kami Di :-

 

 

 

Lembaga Bandaran Kudat,

Peti Surat 201,

89057, KUDAT.

Talian Am   : 088-624600 /088-624601

Faksimile    : 088-613002

Sebarang aduan, cadangan dan persoalan bolehlah dihantar melalui email di This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.